Hannäs Hembygdsförening

Latest update: 2/6/2024
General
Hannäs Hembygdsförening Create contactcard (vcf-file) for Hannäs Hembygdsförening
Lars Carlsson
Address Fåfalla Larssongården, 59796, Åtvidaberg
Home
Work
Mobile 070-529 01 06
Email ingegerd.lasse@gmail.com
Homepage www.domarvik.se
Other information
Founded 1951
Financial year begins (MMDD) 0101
National organisation Sveriges Hembygdsförbund
Activity Hembygdsverksamhet, Lokalhistorisk arkiv, Museiverksamhet
Summary Hannäs Hembygdsförening är en ideell förening som bildades 1951 och har ca 150 medlemmar. Föreningens syfte är att inom Hannäs socken tillvarata och främja intresset och förståelsen för det kulturella arvet, och att bevara Hembygdsgården Domarvik.

Hembygdsföreningen är en del av bygden som skapar broar mellan det förgångna, nutiden och framtiden. Föreningen är öppen för alla, och hembygdsarbetet skapar gemenskap, trygghet och identitet. Intresset för kulturarvet är drivkraften i engagemanget för hembygden. Här möts alla generationer.

Under sommartid sker nationaldagsfirande, friluftsgudstjänster och andra aktiviteter i hembygdsgården Domarvik. Årets stora begivenhet är midsommarfesten med dans runt lövad stång, lekar, tipspromenad, kaffeservering, m.m. Då är smedjan, lokomobilen och andra maskiner igång.

Omkring 3000 föremål från hem och hushåll, jordbruk och skogsbruk, samt olika hantverk finns samlade i hembygdsgården. Föremålen varierar från knappnålar till en lokomobil på 3 400 kg. En stor samling äldre fotografier från Hannäs socken finns i föreningens ägo, och i föreningens arkiv finns gårdshandlingar och dokument av skilda slag.
Log in

Log in to see all the details of your association.

Frågor eller synpunkter - kontakta bokningen på 0120-830 00.

FRI Webb-Förening
FRI® is a registrered trademark of Idavall Data AB .
Accessibility report
v 5.2.25